Tökmag

2020.01.27

A tökmag a természet egyik legtáplálóbb étele. Nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, B-komplexet, magnéziumot, cinket és omega-3 zsírsavat. A tökmag elengedhetetlen a férfiak egészségéhez, és jelentős védelmet nyújt a prosztatának. Kiváló triptofán forrás, amely kritikus fontosságú lehet a jó minőségű alváshoz, valamint a szorongás és a depresszió ellen. 

A tökmagban található B-komplex vitaminok társfaktorként működnek a testben, csökkentve a koleszterint és fokozva a GABA-aktivitást, amelyről szintén ismert, hogy csökkentik a szorongást és az idegrendszeri rendellenességeket. A tökmag gyulladáscsökkentő tulajdonságokat is tartalmaz, amelyek előnyös azok számára, akik krónikus gyulladásokban szenvednek, például szinuszitisz, ízületi gyulladás, bursitis.

Tökmag
Tökmag

A tökmagban magas a fitoszterol-koncentráció, amely segíthet gátolni a koleszterin felszívódását a gyomor-bél traktusban, ami végső soron segíthet csökkenteni a szervezetben a rossz koleszterint. A tökmagról ismertek, hogy segíthet a vesekő és az osteoporosis megelőzésében. A tökmagvaj kiváló és ízletes alternatívája a földimogyoró vajnak.

Próbáld ki salátán, krémleveshez, turmixhoz.

Forrás: Anthony William