Szőlő

2018.08.19

kék szőlő
kék szőlő

Általában a szőlőről is azt gondolják, hogy magas a szénhidrát-, cukor- és kalóiratartalma. Éppen ellenkezőleg. A banánhoz hasonlóan a szőlő is első osztályú gyümölcs. A legmagasabb szinten biztosítja jó közérzetünket és egészségünket. A szőlő a legalapvetőbb vesetonizáló, azaz erősítő élelem - fitokémiai anyagai hozzákötődnek azokhoz a salakanyagokhoz, amelyekkel a vese nem bír.

Sokan aggódnak a májuk egészségéért. A cseresznyéhez hasonlóan a szőlő is döbbenetes májtisztító. Fitokémiai anyagai képesek eltávolítani a vérből a hulladékot, a feldolgozott élelmiszerek ártalmas anyagait és más melléktermékeket, amelyek eltömnék a májban a vérsejteket. A szőlő héjának erőteljes mikrotápanyagai kiűzik az emésztőrendszerből a parazitákat, a penészgombát és a többi ártalmas gombafélét. Továbbá a szőlő az antioxidánsai például a malvidin és a többi antocián (növényi színanyag, ez adja a szőlőszemek kék, fekete, mélyvörös, bordó színét) biztosítja a gyümölcsnek azt az energiát, amellyel a legtöbb rákbetegséggel fel tudja venni a harcot.

A szőlő kihajtja a sugárzást a testből, aminosavai, például a hisztidin, a metionin s a cisztein az antociánjaikkal együttműködve mágnesként vonzzák magukhoz a DDT-t és a toxikus nehézfémeket a májból, a veséből, a lépből és a többi belső szervből. Ráadásul jelentős a vírusellenes hatásuk.

kék szőlő
kék szőlő

Kiváló energiaforrás. Akár folyton mozgásban lévő sportoló vagy, akár az elme embere, aki egész nap feladatok megoldásán dolgozik, akár alkotó, akiknek új ötletekhez van szüksége üzemanyagra, a szőlőre mindig számíthatsz.

Amennyiben az itt felsorolt állapotok bármelyike téged is érint, vezesd be a szőlőt az étrendedbe: bakteriális gyomor- és bélhurut, gombafertőzés, magas vérnyomás, vesebetegségek, vesekő, epekő, hipoglikémia, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, autizmus, mellrák, diabétesz, áttétes agydaganatok, szepszis, hasnyálmirigy-daganat, hörghurut, rejtélyes terméketlenség, zsírmáj, hepatitis C, csomók és göbök, depresszió, vastagbélrák, ödéma, vérszegénység, alvászavarok, fibromialgia, krónikus fáradság szindróma, szklerózis multiplex, idegrendszeri rendellenességek, ideggyengeség, aranyér, herpesz, fibróma, megfázás, szédülés, ivarszervi alacsony energiaszint, autoimmun betegségek, bakteriális fertőzések.

Amennyiben az itt felsorolt tünetek bármelyikét tapasztalod, vezesd be a szőlőt az étrendedbe: ételallergiák, tenyérizzadás, érzelmi evés, szédülés, émelygés, Bell-féle bénulás, légszomj, hallás elvesztése, testszag, reszketés/remegés, mellkasi fájdalmak, premenstruációs tünetegyüttes, zavartság, ködös gondolkodás, köhögés, hátfájás, gyulladás, hegesedés a májban, vérmérgezés, fáradtság, agysérülések, hőhullám, hajhullás, székrekedés, törékeny körmök, homályos látás, fülzúgás, fülcsengés, ételérzékenységek.

kék szőlő
kék szőlő

A szőlő segít az érzelmi bánat, letörtség esetén. Felemeli a lelked, bátorít, hogy vedd észre az élet derűs és vidám kilátásait. A szőlő segít villámgyorsan továbblépni a problémákon, és előrehaladni. 

Szőlőkása

4 csésze szőlő

2-3 csésze kókuszvíz

Turmixgépben keverd össze alaposan a két hozzávalót. Azonnal fogyasztható.

szőlőkása
szőlőkása

Részlet Anthony William egyik könyvéből.