Szárzeller

2019.03.06

A szárzeller az egyik legerősebb gyulladásellenes élelem, ugyanis halálra éhezteti a testben bárhol jelen lévő ártalmas baktériumokat, élesztőgombákat, penészgombákat és vírusokat, majd kimossa az emésztőszerveinkből és a májból a mérgeket és egyéb hulladékokat. A gyulladások fellobbanása mögött gyakran az említett kórokozók garázdálkodása húzódik - távollétükben a tested felszabadul, és sokkal jobban kezel mindent, amit az élet az utadba sodor. Ugyanakkor a szárzeller nem árt a hasznos baktériumoknak.

Szárzeller
Szárzeller

A szárzellerevés erőteljesen lúgosítja az emésztőrendszert. Zöldségként tartjuk számon, holott valójában gyógynövény, és meglepően sok biológiailag jól használható nátriumot tartalmaz. A benne található nátrium és más ásványi nyomelemek különféle változatai jelképesen és módszeresen dolgoznak együtt benned evés után. Közösen szabályozzák a szervezeted nátriumszintjét, így biztosítva a tested ideális pH-értékét, és kipenderítik az emésztőrendszered legrejtettebb réseibe beférkőzött mérgező savakat. E folyamat teszi a szárzellert ideális béltisztítóvá. Fokozza a jó gyomorsav mennyiségét. Így az emésztés könnyebb lesz, és nem maradnak a gyomorban rothadó, emésztetlen ételmaradványok. A szárzellerlé étrendbe illesztése a legjobb módja, hogy megoldjuk az ammóniaáteresztést, ezt a máig kevéssé ismert állapotot, melyben az ammónia átszivárog a belek falain, és sokféle meglepő problémát okoz, például a fogak rothadását és ködös gondolkodást.

Javítja a veseműködést, segít helyreállítani a mellékvesét, sőt az agy számára is megkönnyebbülést hoz, és előnyös változásokat kelt a gondolkodási mintázatokban. Ásványi sóival serkenti az agyi elektromos impulzusok aktivitását, támogatja a neuronok feladatköreit, ami kulcsfontosságú, ha ködös a gondolkodásod, figyelemhiányos hiperaktivitási-zavarban vagy emlékezetkiesésben szenvedsz. Mélyen, sejtszinten hidratál, és jelentősen mérsékli a migrén jelentkezési esélyét.

Szárzeller
Szárzeller

Amennyiben az itt felsorolt állapotok bármelyike téged is érint, vezesd be a szárzellert az étrendedbe. Akne, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, autizmus, ekcéma, pikkelysömör, amiotrófiás laterálszklerózis, áteresztő bél, terméketlenség, Lyme-kór, migrén, kényszerbetegség, kismedencei gyulladásos betegség, pajzsmirigy betegségek és rendellenességek, pajzsmirigyrák, ivarszervi alacsony energiaszint, diabétesz, hipoglikémia, hiperglikémia, mellékvese kimerültség, szorongás, szepszis, húgyúti fertőzések, vesekő, vesebetegségek, hasnyálmirigyrák, hasnyálmirigy-gyulladás, zsírmáj, krónikus fáradtság szindróma, fibromialgia, bőrfarkas, Sjörgen-szindróma, Addison-kór, rozácea, lipóma, hókyagrák, szövetközi hólyaggyulladás, Crohn-betegség, vastagbélgyulladás, irritabilis bél szindróma, szájpenész, magas vérnyomás, depresszió, alvási apnoé, bakteriális hüvelygyulladás, ödéma, fizikai sérülések, paraziták, gombás fertőzés, álmatlanság, penésznek kitettség, bakteriális fertőzések, vírusfertőzések, ammóniaáteresztés.

Amennyiben az itt felsorolt tünetek bármelyikét tapasztalod, vezesd be a szárzellert az étrendedbe. Bélgörcsök, ciszták, alacsony gyomorsavszint,  májrenyheség, alacsony és magas kortizolszint, ködös gondolkodás, ételallergiák, savtúltengés, pajzsmirigy-alulműködés és -túlműködés, homályos látás, ízületi fájdalmak, fejfájások, puffadás, gázok, hasi feszülés, has kitágulása, krónikus kiszáradás, szemszárazság, vállízületi merevség, savas reflux, epehólyag-gyulladás, gyomor-, vékonybél- és vastagbélproblémák, bőrkiütések, hányinger, fehér lepedék a nyelven, Candida túlszaporodás, nyugtalanság, emlékezetkiesés, magas vérnyomás, ételérzékenység, duzzadások, gyulladások, izomgörcsök, lábgörcsök, fáradtság, ásványi anyagok hiánya, agygyulladások, alvászavarok.

Szárzellerlé
Szárzellerlé

- Ha meg akarod nyom ni a tested újraindító gombját, készíts szárzeller levet önmagában. A legjobb hatás érdekében napi fél liter friss szárzellerlét igyál lehetőleg éhgyomorra, mert akkor képes hatékonyan emelni a gyomorsavszintet. Erőteljesebb hatás érdekében igyál napi két alkalommal fél-fél liter szárzeller levet.

- Ha szeretnéd a testedből eltávolítani az olyan nehézfémeket, mint a higany, az alumínium, az ólom, a réz, a kadmium, a nikkel és az arzén, igyál fél csésze korianderzölddel dúsított szárzeller levet.

- Ha túl erősnek érzed a szárzellerlé ízét, nyugodtan tegyél hozzá egy almát, vagy kezd kicsiben és szép lassan fokozd a mennyiséget.

- Szárzellerlének két elkészítési módja van. Jó alaposan most meg a növényt. Használhatsz gyümölcscentrifugát vagy nagy teljesítményű turmixgépben homogénre turmixolhatod.

Részlet Anthony William - Gyógyító ételek című könyvéből