Narancs

2020.02.02

A narancs csodálatosan sok gyógyító vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és növényi tápanyagokkal bővelkedik. Magas a C-vitamin, az A-vitamin, a B-komplex tartalma. Folátokat, béta-karotint, luteint, kalciumot, magnéziumot, vasat és káliumot is tartalmaz.

A narancsról ismert, hogy segít megelőzni a rákot, csökkenti a magas vérnyomást, segíti leküzdeni a vírusfertőzéseket, enyhíti a székrekedést, erősíti a csontokat és a fogakat. Megakadályozza a vesekövek kialakulását és a makula degenerációját. A narancsban mész- és lúgos sók vannak, amelyek segítenek ellensúlyozni és megakadályozni a szervezet elsavasodását. Kiválóan alkalmas az emésztőrendszerre is, és fokozott perisztaltikus hatása révén segít eltávolítani a mérgező törmelékeket a vastagbélből.

Narancs
Narancs

A narancs jelentős mennyiségű glutationt tartalmaz, amely fontos szerepet játszik az egészséges szem- és tüdőműködés szempontjából. Nagyon jó légzőszervi problémákhoz, például asztma vagy hörghurut, valamint szív- és érrendszeri problémákhoz, például hipertónia és COPD. A narancs a test belső fertőtlenítőjeként is működik, és képes kitisztítani és megerősíteni a test összes szervét.

A narancs gyulladásgátló és vírusellenes tulajdonságokkal bír, amelyek különösen előnyösek azok számára, akik megfázásban vagy influenzában vagy "autoimmun rendellenességben" szenved, például övsömör, ízületi gyulladás, IBS, fibromialgia, krónikus fáradtság szindróma és raynaud betegség.

Narancs
Narancs

Ne feledd azonban, hogy a narancslé a kinyomástól számított 30 percen belül elveszíti C-vitamin-tartalmának nagy részét, tehát az optimális eredmény elérése érdekében azonnal idd meg.

A narancs kiváló súlycsökkentő élelmiszer a magas pektintartalmának köszönhetően, amely szintén hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez. A narancs ideális ha egész nap talpon vagy, mivel könnyen szállítható, ízletes, és folyamatos energiát biztosít a nap folyamán. A legjobb hatás érdekében fogyassz naponta 4 narancsot.

Forrás: Anthony William