Mit tegyél ha nem tudsz aludni a nyári melegben

2018.08.07

Biztosan vagytok jó páran, akik nehezen vagy sehogy sem tudnak aludni este a nyári melegben, a felforrósodott lakásban. Ezúton szeretnék bemutatni pár hasznos tanácsot, amik nekem beváltak. Remélem neked is segíteni fognak!

Sajnos sokan hajlamosak megfázni a nyári melegben is. Amennyiben Te is ilyen vagy itt van pár példa, amivel elkerülheted. Semmiképp se aludj huzatban, lefekvés előtt viszont jó ha átszellőzteted a lakást. Persze nem kell bezárkózva aludni, jó lehet ha nyitva vannak az ablakok, amennyiben nem rád megy közvetlenül a levegő. Ne aludj klímával, se ventilátorral. Ne teríts vizes törülközőt a hátadra, mellkasodra.

Íme pár természetes tipp.

- Napközben igyál 3-4l vizet!

- Lefekvés előtt igyad meg a következőt: Keverj egy pohár meleg vízbe egy kevés mézet és egy citrom levét. Ez az ital hatásosan csökkenti az agy elektromos impulzusait, csillapítja a neurotranszmitterek tevékenységét, így segít könnyebben elaludni. Ha meleg folyadékot viszünk a szervezetünkbe, arra úgy reagál, hogy elkezdi hűteni a testet.

- Fogj 2-3db papír zsebkendőt. Hajtsd szét őket és rakd egymásra, hajtsd vissza, hogy egy vastagabb legyen (textil zsebkendőből elég egy is). Hideg vízzel mosd át a zsepit és finoman nyomkodd ki, hogy ne csöpögjön. Helyezd a csuklód "alsó" részére és már aludhatsz is.

Remélem segíteni fognak tanácsaim! Szép álmokat!