Hagyma

2020.03.09

A hagymának elképesztően sokféle gyógyászati ​​előnye van. Magas a C-vitamin, folát, biotin, króm és kalcium tartalma. A hagyma a quercitin leggazdagabb táplálékforrása, amely egy erős antioxidáns, amelyről kimutatták, hogy csökkenti a koleszterint, a vérnyomást és a triglicerideket, valamint segíti a vérrögök, az asztma, a sinus fertőzések, a hörghurut, az atherosclerosis és a cukorbetegség megelőzését. Hatékony rákellenes tulajdonságokat is tartalmaz. Elősegíti a testben a daganatos növekedés lassítását és megfordítását. A hagyma különösen előnyös gyomor-, vastagbél-, prosztata-, emlő-, tüdő-, hólyag- és petefészekrák esetén. Értékes kénvegyületeket tartalmaz, amelyekről ismert, hogy jelentősen erősítik az immunrendszert, az agyat és az idegrendszert. Ezek a kénvegyületek nehézfém méregtelenítőként is működnek, és elősegítik a higany, kadmium, arzén és ólom biztonságos eltávolítását a testből.

Hagyma
Hagyma

A hagyma hozzájárulhat a megfázás, köhögés, bakteriális fertőzések, angina és hörgőgörcsök kezeléséhez. Segíthet a vércukorszint stabilizálásában, és megkönnyíti a májat a glükóz és az inzulin feldolgozása során. A hagyma erőteljes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és kimutatták, hogy képes megsemmisíteni számos olyan betegséget okozó kórokozót, mint például az E. coli és a salmonella. A hagyma elősegítheti az emésztőrendszer tisztítását is. Ismert arról is, hogy elősegíti a haj újbóli növekedését, valamint növeli a haj mennyiségét és fényét. A nyersen fogyasztott hagyma a legtöbb táplálkozási előnyt nyújtja, és ízletes kiegészítője lehet salátáknak, szendvicseknek.  

Forrás: Anthony William