Fűszerpaprika

2020.01.23

A fűszerpaprika magas az A- és C-vitaminban, valamint a bioflavonoidokban, antioxidánsokban és karotinokban. A paprika segíthet enyhíteni megfázással járó tüneteket, a torokfájást, orrfolyást és fejfájást. A fűszerpaprika ugyanabban a paprikacsaládban található, mint a chili és a paprika, ízét tekintve egyedülálló, nagyon édes vagy nagyon erős lehet.

A paprika fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. A paprikában a C-vitamin mennyiségének kilencszerese van, mint a paradicsomban. Ez a magas C-vitamin-tartalom hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, a szív- és érrendszeri betegségek, például a szívroham és a stroke elleni védelemhez, valamint segíti a testet a vas felszívódásában és asszimilációjában.

Fűszerpaprika
Fűszerpaprika

A fűszerpaprika elősegíti az emésztést és javítja a vérkeringést. A paprikáról ismert, hogy segít normalizálni a vérnyomást, és táplálja az artériák, erek és kapillárisok sejtszerkezetét, így visszanyerve rugalmasságát. Stimulálhatja a testet, és jó belső melegítő lehet hideg időben. A paprikának antibakteriális tulajdonságai vannak, amelyek megóvhatják az emésztőrendszert.

A paprika arra is képes, hogy segítse a testet a gyakori fertőzések leküzdésében. A fűszerpaprika kiváló kiegészítője lehet minden zöldséges ételnek, beleértve a leveseket, a friss salsat, guacamolet, sült zöldségeket, burgonyát és a karfiolt. Csipetet adhatsz még a reggeli turmixhoz vagy a gyümölcs salátához. 

Forrás: Anthony William