Banán

2020.02.08

A banán tele van vitaminokkal, például C és B6 vitaminnal, valamint ásványi anyagokkal, mint például kálium, réz és mangán. A banán kiváló "agyi étel", amely nagyszerű a sokat gondolkodók számára, és ismert, hogy elősegíti az erős izmok felépítését és az idegrendszer erősítését.

A banán erőteljes gombaellenes és antibiotikus vegyületeket, valamint proteázgátlókat tartalmaz, amelyek elősegítik a vírusok kiirtását. Rendkívül jótékony hatású olyan krónikus betegségek esetén, mint például az övsömör, az epstein barr, a parkinson-kór, a sclerosis multiplex, az ízületi gyulladás, a krónikus fáradtság szindróma és a lupus. A banán különösen jó a vérnyomás, az irritábilis bél szindróma, az idegrendszeri rendellenességek, a hasmenés, az atherosclerosis, az osteoporosis, a koszorúér-betegség, a stroke és a vese-, a vastagbél- és a tüdődaganatok csökkentésére.

Banán
Banán

A banán magas szintű fruktooligoszacharidokat tartalmaz, amelyek az inzulinnal együtt elősegítik a tápanyagok felszívódását és asszimilációját. A banán támogatja a bélben található természetes acidophilus baktériumokat, amelyek elősegítik az egészségesen működő emésztőrendszert. A banán megakadályozza a fekélyeket azáltal, hogy megerősíti a gyomorbél felszíni sejtjeit, ami elősegíti a vastagabb gát létrehozását az emésztősav és a pepszin ellen - ami a fekélyek két fő oka. Kiváló étel a sportolók számára, mivel segítenek az energia feltöltésében és a test azonnali revitalizálásában.

A banán gazdag a triptofán aminosavban, amely elősegíti az alvást és szabályozza az alvás-ébrenlét ciklust. A banán keverhető kevés vízzel, hogy édes és krémes tejet kapj, amely laktózmentes és hipoallergén is. A banán "tej" kiváló alternatívája azoknak a gyermekeknek és csecsemőknek, akik allergiásak a tej- és szójafehérjékre. A banánnak érettnek kell lennie, ami azt jelenti, hogy a héjának enyhén foltosnak és a gyümölcsnek édes, krémes ízűnek kell lennie. Az éretlen banán székrekedést és egyéb mellékhatásokat okozhat. A banán fantasztikus gyógyító és tápláló étel, amely kiváló kiegészítője az egészséges táplálkozásnak, a mindennapoknak.

Forrás: Anthony William