Áfonya / vad fekete áfonya

2018.07.01

Áfonya

áfonya
áfonya

Minden fajta áfonya közismert a vizeletkiválasztó szervek gyulladáscsökkentésében és a gombás fertőzések elleni antiszeptikus gyógyításában betöltött szerepéről. Kiválóan felveszik a harcot a Streprococcus baktériumokkal. Az áfonya a legfontosabb étel az epehólyag-betegségek visszafordítására. Epekövek esetén sincs nála hatásosabb, mert képes feloldani azokat. A máj tisztításának egyik legerőteljesebb eszköze szintén az áfonya, ezenfelül enyhíti a veseköves panaszokat is. Az áfonya dúskál az antioxidánsokban így segíti a szív- és érrendszeri betegségeken és az érelmeszesedésen. Az áfonya tartalmaz fitoösztrogén alkotóelemeket is, amelyek lefegyverzik a szervezetbe özönlő, külső eredetű ösztrogéneket, mint például a műanyagokat, a környezeti szennyezőanyagokat, a rovarirtókat és más mesterséges vegyi anyagokat. Az áfonya képes megsemmisíteni ezeket a kéretlen és nagyon káros hormonokat, amelyek oly sok nő egészségi állapotát befolyásolják. Telítve van a sugárzást a testből eltávolító összetevőkkel és ágensekkel, a testszöveteket védő aminosavakkal, a belső szerveket fertőtlenítő enzimekkel, ötvennél is több ásványi nyomelemmel. Segít megállítani a baktériumok és vírusok szaporodását, és bármi mást is, ami belülről veszélyezteti a testedet.

Amennyiben az itt felsorolt állapotok bármelyike téged is érint, vezesd be az áfonyát az étrendedbe: szezonális allergia, migrén, rekeszsérv, szerzett immunhiányos betegség, magas vérnyomás, méhnyakrák, gombás fertőzés, ínhüvelygyulladás, verőér-meszesedés, szív-és érrendszeri betegségek, vetélés, leukémia, petefészekrák, Streptococcus-fertőzés, húgyhólyagfertőzés, tüdőgyulladás, kötőhártya-gyulladás, veseelégtelenség, Staphylococcus-fertőzés, epekő, vesefertőzések, vesekő, vérszegénység, szorongás, övsömör, diabétesz, köszvény, HHV-6, citomegalovírus, csomók és göbök, Lyme-kór.

Amennyiben az itt felsorolt tünetek bármelyikét tapasztalod, vezesd be az áfonyát az étrendedbe: Emlékezetvesztés, izomgörcsök, körömrágás, pajzsmirigy-alulműködés és -túlműködés, premenstruációs tünetegyüttes, súlygyarapodás, felfúvódás, sárgaság, mánia, zavartság, reszketés/remegés, hallás elvesztése, meszesedés, horzsolások, sóvárgás, szédülésrohamok, fokozott fülzsírképződés, hólyagok a bőrön, gyulladás, homályos látás, nyugtalanság, lábfájdalmak, hegesedés.

Érzelmi támogatása: Az áfonya derűsebb természetűvé tesz. valahányszor érzelmi szinten ködös érzéseid támadnak - nem világos, hogyan dönts, merre vedd az utad az életben -, egy marék áfonya megvilágítja előtted az ösvényt. Amikor szétesés fenyeget, arról fantáziálsz, hogy marok vajon hogyan tekintenek rád, és ez a tépelődés akadályoz a haladásban, az áfonya segít megoldani egy sor ilyesféle gondot. Akár te kritizálsz túl gyakran másokat, akár mások téged, az áfonya segít majd. Segítségedre lehet az elidegenedés érzésében is, hogy visszatalálj.

Mi magunk hozzuk létre a derű napjait, amikor kihúzhatjuk magunkat, ragyoghatunk és táncolhatunk a fényben. Egyensúly kérdése az egész - és e téren nincs jobb tanítónk az áfonyánál.

áfonya
áfonya

Vad fekete áfonya

Ne keverd össze a vad fekete áfonyát a nagyobb, természetes rokonaival, amelyek természetesen előnyösek az egészségünkre, de a vad fekete áfonyák hatóerejének töredékével sem rendelkeznek. A termesztett és a vad áfonya közötti különbség olyan, mint a haltenyésztő telepen nevelt és a szabad vizekben élő lazacok közötti különbség, vagy mint a tápszeren tartott és a füvet legelésző szarvasmarha közti különbség.

Nincs az a rák vagy az emberiség által ismert más betegség, amit a vadon élő fekete áfonya ne tudna megelőzni. A vad áfonyák több tízezer éve hordozzák magukban a túlélés ősi, szent, mennyei információit. Évezredek óta igazodnak az ingadozó időjárás szeszélyeihez. Látszólag egyformák, de a genetikai szerkezetük eltérő, vagyis hozzon bármit a jövő, ezek a növények sosem fognak kipusztulni. Míg más növények csak akkor élnek meg a tűzvészek után, ha a magjaik túlélik a forróságot és újra elvetik magukat, addig a vad áfonya bokrait földig emésztheti a tűz, akkor is újra kinő, és erősebben, mint valaha.

Amikor megeszed a bogyókat, isten adta intelligenciájuk vezérlésével kikeresik a testedben a lappangó betegséget, figyelik a szervezet stressz- és méregtartalom szintjét, és kitalálják, miképp gyógyíthatnának meg téged. A vad fekete áfonya az egyik leghatékonyabb élelem a mérgező nehézfémek eltávolításában. A vad áfonya a létező legerősebb táplálék az agy számára. Száz év múlva az orvostudomány a betegségek gyógyításának titkos kapuját nyitó kulcsként foglalkozik majd a vad áfonyával. A vad fekete áfonya az az élelem, amit okvetlenül be kell vonnod az életedbe, amikor elképzelhetetlen dolgokon mégy keresztül, és szükséged van támogatásra, hogy újra talpra tudj állni.

Ha bármilyen kóros eltérésed van, különös tekintettel a rákbetegségekre, illetve az agyi és/vagy idegrendszeri betegségekre utalókat, vezesd be a vad fekete áfonyát az étrendedbe.

Ha bármilyen tünetet tapasztalsz, legyen az érzelmi, szellemi/lelki vagy fizikai, vezesd be a vad fekete áfonyát az étrendedbe.

Biztosan veled is történt már olyasmi, ami porig sújtott. Talán egy betegség, problémás kapcsolat vagy tragikus esemény, ami térdre kényszerített és gyakorlatilag megsemmisítette az önérzeted. A vad áfonyák értik, min mentél keresztül. Tudják ki vagy, miféle veszteségekkel volt dolgod, de azt is, hogyan segítsenek újra talpra állni.

A bőség bogyója.

áfonya
áfonya

Részlet Anthony William Gyógyító ételek című könyvéből.