5 lépés a gyógyulásig

2017.10.31

Meg szeretném osztani veletek azt az 5 lépést amellyel gyógyszerek és kellemetlen beavatkozások nélkül meg lehet gyógyulni. Nem fogok nagy vonalakban írni, inkább megpróbálnám a lényegesebb dolgokat összefoglalni. Ez az 5 lépés a gyógyulásig Jacques Martel nevéhez fűződik. Íme az 5 lépés:

Ismeretek

- Diagnózis -> az adott betegség lelki háttere

"A stresszt nem az életesemény okozza, hanem az a mód, ahogyan az adott eseményre reagálunk. Magunk elöl is elfojtjuk, elrejtjük a feltörni vágyó érzelmeket. Ez az elfojtás, ez a szigorú belső cenzúra blokkot és stresszt eredményez. Ha felszabadítjuk a betokosodott érzelmeinket, megszűnhet a stressz." 

Nyitottság

- Fizikai, lelki, szellemi nyitottság.

"Minél nyitottabbak vagyunk, annál mélyebb önismeretre tehetünk szert, annál szebbnél szebb dolog történik velünk az életünkben. Tárd hát ki a karod, mert az összekulcsolt karral csak elzárod az élet áramlását. Megmerevedett gondolatsémáink okozzák a problémáinkat. A nyitottság teszi lehetővé, hogy új dolgokat engedjünk be az életünkbe, hogy új gondolatokat, lehetőségeket ismerjünk meg. A legjobb amit tehetünk, hogy ha nyitottak maradunk, és egyszerre szemléljük a belső történéseinket és a külvilág eseményeit."

Elengedés

"Ha meg szeretnénk gyógyulni, viszont ragaszkodunk a régi gondolatainkhoz és szokásainkhoz, akkor semmi nem fog megváltozni az életünkben."

"Az elengedést nem szabad összetévesztenünk a beletörődést. Beletörődés: bármi is történjen, mi nem reagálunk az eseményekre, nem döntünk, csak sodródunk. Elengedés: a dolgokhoz, eseményekhez valódi lelki hozzáállás, amely során tudomásul vesszünk és elfogadjuk a történéseket, majd döntést hozunk, éberen figyelünk."

Elengedni annyit tesz, hogy már nem ragaszkodunk. A ragaszkodást a félelem táplálja. Félelem attól, hogy mi lesz utána, mi lesz a megoldás a problémára, hogyan fogom megoldani. Gondold végig, hogy az életben csak is olyan problémáid voltak amit így vagy úgy de megoldódtak. És a mostani is megfog, szóval fölösleges ragaszkodni a negatív érzelmekhez. Amint elengeded már jön is a megoldás. Az élet úgy is mindig megadja azt amire szükséged van. De az nem elengedés, hogy utána meg azon görcsölsz, hogy mikor jön a válasz a kérdésedre. Elengedni annyi, mint elfogadod, hogy így is jó meg úgy is. Bármi lesz az jó neked. Máris megkönnyebbültél. Az elengedés kéz a kézben jár az elfogadással. Elengeded a rosszat, a fájdalmat és elfogadod a boldogságot, az örömöt, az egészséget.

Elengedni de hogyan? Ülj le, vagy feküdj le, lényeg, hogy kényelmes legyen. Vizsgáld meg az érzést jó alaposan. Honnan ered? Mi a célja? Miért ragaszkodok ehhez az érzéshez? Aztán csak engedd el. Mint egy marék homokot. Megérted, hogy erre az érzésre neked nincs szükséged. Ez az érzés és gondolati séma nem visz előre az utadon. Elengeded és már is jobban vagy. Sokszor csak annyit tesz az elengedés, hogy észreveszed, nyakon csíped magad, hogy már megint a negatív gondolatok, a félelmek köröznek benned és tudatosan elkezdesz pozitív gondolatokat, érzéseket előhozni. Eleinte tele lehetsz ellenállással, de engedd el azt is. Tele lehetsz még az elengedés iránti akarattal, hogy el akarom engedni. Engedd hát el. Csak engedd el magad és merj boldog lenni, merj egészséges lenni. 

Ajánlom David r Hawkins Elengedés - Az önátadás útja című könyvet.

Elfogadás

"A szívünk szintjén fogadjunk el. Az elfogadás nem egyenlő az egyetértéssel. Az elfogadás azt jelenti, hogy elfogadjunk azt a tényt, hogy az adott szituáció által valamint meg kell értenünk, meg kell élnünk a szívünk szintjén. Semmit nem tudunk megváltoztatni, amit előzőleg nem fogadunk el. Nem mindig vesszük észre, de minden helyzetben ott van a szeretet!! A szeretet az igazi gyógyító. Elfogadjuk, hogy valamit meg kell értenünk az életünkből, azért, hogy változtatni tudjunk rajta. Most azonban elfogadjuk, hogy 100%-ig felelősek vagyunk az életünkért, és fel is vállaljuk érte a felelősséget. Így nyerhetjük vissza a tejhatalmat saját életünk felett. Azt vonzzuk be, azzá válunk illetve azt vetítjük ki másokra, amit nem fogadunk el saját magunkban. Amíg nem fogadunk el egy helyzetet, addig jó esélyünk van rá, hogy az újra és újra visszatér hozzánk."

Cselekvés

"Nem az számít, hogy mit tudunk, hanem hogy mit kezdünk ezzel a tudással. Amikor meggyógyulunk, akkor több szeretet lesz bennünk és bölcsebbek, szabadabbak leszünk."

Elfogadom, hogy felhagyok a(z) ................................................................................. mivel valamit meg kell értenem.